Bendera Israel Kini Di Malaysia - PAS Kecam Barisan Nasional!Kenapa nak tunggu 24 jam?

PAS patut keluarkan saja bendera tersebut dari tiangnya. Takut dengan BN ke? Ini bendera ISRAEL. Bukan bendera JEPUN.  ISRAEL memang terkenal dengan kekejaman dia. Orang pun tak heran la kalau korang turunkan bendera ISRAEL tersebut tanpa beri apa2 amaran. Dapat sokongan lagi ada.

HAHAHAHA..

KOTA KINABALU: PAS Sabah mengecam pengibaran bendera Israel di Raintree Beach Resort, Tuaran Sabah di premisnya.
Perkara ini sangat mengguris perasaan umat Islam Sabah khususnya dan rakyat Sabah secara umum. Negara haram Israel tidak mempunyai hubungan diplomatik dengan Malaysia, bagaimana mungkin kita boleh benarkan bendera negara mereka berkibar megah di sini, Kata Pesuruhjaya PAS Sabah, Mohd Aminuddin Aling.
Israel merupakan penjenayah antarabangsa yang telah membunuh dan memerangi negara umat Islam di seluruh dunia. Pihak kerajaan sewajarnya mengambil tindakan dan pendirian tegas mengenai perkara ini. Menteri Luar yang berasal dari Sabah, Datuk Seri Anifah Aman harus bertindak dengan segera. Malaysia sebagai sebuah Negara Islam tidak seharusnya membiarkan negara musuh Islam senang-senang masuk dan membiarkan mereka mengadakan atau mengikuti sebarang acara di negeri ini.
PAS Sabah sekali lagi mengecam tindakan mengibar bendera Israel dan memberi tempoh 24 jam untuk menurunkan bendera tersebut.

Share this :

Previous
Next Post »