Kami Akan Dedah Identiti, No IC Jika Enggan Muncul - Amaran PDRM Kpd Ahli Kelab Sukan Bogel.


PDRM bagi masa sehingga esok (9/8/2014). Atau bersedia dengan tindakan dari pihak polis. Apa yang PDRM akan buat ialah mendedahkan secara terbuka terang-terangan identiti 7 daripada 15 individu yang terlibat dalam penganjuran aktiviti sukan bogel di Teluk Bahang, Penang.

Polis akan dedahkan gambar mereka. Gambar yang lebih jelas. Nama. Dan juga no IC. PDRM akan buat sidang media khas untuk kemaskini hasil siasatan kepada awam dan sidang tersebut akan mendedahkan 7 butiran rakyat Malaysia yang melibatkan diri dalam aktiviti kesukanan tanpa pakaian itu.

Itupun jika ketujuh-tujuh individu tersebut enggan memberikan kerjasama untuk hadir ke balai bagi disiasat oleh PDRM.

Polis ada kesemua identiti individu yang terlibat. Lengkap. Dan polis mahu beri mereka masa untuk tampil ke hadapan bagi membantu siasatan. Jika mereka tidak menghargai masa (ruang untuk bekerjasama) maka bersiap sedia la dengan serangan online aka cyber bully. Faham2 aje la warga internet neh. Dengan cepat dorang boleh mengesan facebook, no telefon, alamat, sedara mara bahkan idelogi politik pun depa akan dedahkan di internet.

Aku cadangkan. P la balai sana dan bantula siasatan polis.

Tindakan berbogel2 di kawasan awam pada aku memang memalukan dan menjengkelkan. Langsung tak fikir2 keadaan sekeliling yang melihat kamu. Yang lebih teruk, boleh pula upload di youtube. Ingatkan rakaman curi. Rupa2nya.. sendiri rakam sendiri sebar.

Adoyaiiiiii..

Ya Allah. Rosak manusia ciptaan Engkau neh. Rosak

Share this :

Previous
Next Post »