Ini Senarai Syarikat Disenaraihitamkan Kerana Melakukan Penipuan Pakej Umrah.

Tiap2 tahun pasti berlaku kes yang sama. Keluar masuk berita. Ada je yang kena tipu dengan pakej2 umrah. Kumpul duit penat2 nak p umrah. Alih2 kena tipu. Bangang betul la orang yang menipu guna nama agama.

Dan menurut laman web kementerian pelancongan, ada disenaraikan nama2 syarikat yang telah disenaraihitamkan akibat melakukan penipuan pakej umrah.

Lihat nama2 syarikat tersebut ;


Sebenarnya.

Nama syarikat boleh ditukar. Satu syarikat disenaraihitamkan, mereka boleh buat syarikat lain dan menipu dengan cara lain. 

Kenapa tidak kementerian pelancongan dan JAKIM memainkan peranan dengan menyenaraihitamkan nama2 individu, pemilik syarikat yang melakukan penipuan pakej umrah?

Kalau letak nama syarikat, orang yang menipu boleh je buat syarikat lain kalau kesungguhan dia untuk menipu tue kuat.

Haha.

Apa la.

Nampak sangat buat kerja separuh masak. Bukan betul2 nak tolong rakyat bebas dari penipuan. Kerja2 separuh masak macam neh tak payah la puji. Apa2 pun nama2 syarikat tue boleh la dijadikan panduan asas kepada pengguna. Sapa yang rajin boleh try check pemilik2 syarikat tersebut. Mungkin dapat membantu serba sedikit daripada diperdayakan oleh syarikat2 yang menawarkan pakej umrah.

Kbai.


Share this :

Previous
Next Post »