Laporan Perubatan Kali Pertama Mengesahkan Tiada Sebarang Tanda Koyakan Pada Dubur Saiful.


Kes perbicaraan makan masa hampir 6 tahun telah menyebabkan ;

- Kerugian masa

- Sumber awam

Bayangkan. Seluruh jentera keadilan berkaitan undang2 dan proses keadilan di mahkamah digunakan semata2 nak pertahankan batang tubuh Saiful yang menuduh Anwar meliwat dia secara paksa.

FAK!

Liwat punya liwat punya liwat alih2 mahkamah diberitahu menerusi laporan perubatan kali pertama mengesahkan dubur Saiful berada dalam keadaan normal dan tiada kesan koyak.

Apa sudah jadi?

Laporan pertama kali pertama tue paling penting dalam insiden neh. Sebab, kalau first time kau check, takde kesan koyakan, next time kau boleh berlakon dengan menjadikan ia ada kesan koyakan bagi buat cerita.

Macam. Yang kita semua tahu. Laporan perubatan Pusrawi berbeza dari laporan HKL. HKL under kerajaan. Laporan Pusrawi dinafikan oleh mahkamah atas alasan tiada kredibliti dan merit dan bukan hospital kerajaan.

WHAT THE HELL.

Kalau ko kena rogol dan kau buat pemeriksaan di hospital swasta, adakah ianya tak boleh dijadikan bukti untuk menyabit penjenayah di mahkamah? Kenapa buat prosuder bangang macam neh?

Nampak?

Lue fikirlah sendiri ek.

-------------------------

Mahkamah Persekutuan diberitahu tiada sebarang koyakkan atau luka pada dubur Mohd Saiful Bukhari Azlan, 29, yang didakwa diliwat oleh Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Peguam bela, Ram Karpal Singh dalam hujahannya semalam berkata, semasa keterangan Mohd Saiful mendakwa dia telah diliwat lima minit namun memberitahu pegawai penyiasat serta doktor Hospital Kuala Lumpur (HKL) insiden itu berlaku selama 30 minit.

"Bagaimana tiada sebarang luka pada rektumnya sedangkan dia mendakwa telah diliwat secara rakus dan laju pada masa itu?" soalnya.

Menurutnya keterangan Mohd Saiful telah menimbulkan keraguan jelas.

Beliau berkata, Pegawai Perubatan Hospital Pusrawi, Dr Mohd Osman Abdul Hamid dalam laporannya juga mendapati dubur Mohd Saiful berada dalam keadaan normal.

Jom Monetize Aplikasi Anda Dengan StartApp

JualBeli Motor Dan Segala Kelengkapan Permotoran Disini

100Mbps Hanya RM149 Dengan Time Internet

BolehCompare : Portal Perbandingan Perkhidmatan Yang Pertama Di Malaysia

Share this :

Previous
Next Post »