Pulau Pinang Henti Bantuan Utk Sekolah Agama Dakwa PAS.

 
Dewan Ulama PAS Pusat meminta penjelasan kerajaan Pulau Pinang berhubung dakwaan bantuan kepada sekolah agama rakyat (SAR) milik persendirian ahli PAS telah ditarik balik.

Ketua penerangan Dewan Ulama PAS pusat, Datuk Dr Mohd Khairuddin Aman Razali berkata, beberapa sekolah agama persendirian tersebut telah mendapat bantuan tahunan sejak beberapa tahun lalu.

"Tetapi akhir-akhir ini bantuan mereka telah dihentikan," katanya dalam satu kenyataan.

"Bahkan surat tawaran bantuan yang telah dihantar ke beberapa buah sekolah terbabit didakwa telah ditarik balik," tambahnya.

Sehubungan itu, katanya, Dewan Ulamak PAS pusat mengingatkan kerajaan DAP dan PKR Pulau Pinang agar jangan bertindak seperti parti pemerintah sebelum ini yang didakwanya menyekat dan tidak memberi bantuan kepada sebahagian sekolah agama rakyat milik ahli PAS kerana sentimen politik.

"Tindakan ini memberi mesej bahawa DAP dan PKR yang sebelumnya menjadi pembangkang apabila berkuasa juga menjadi zalim dan tidak memberikan keadilan dan hak terhadap mereka yang tidak sehaluan politik dengan mereka," tambahnya. - Mkini.

Share this :

Previous
Next Post »