Dari Baju Merah Ke Baju Hitam Dengan Mencuri Logo PSM - Demo UMNO Tiada Siapa Pun Kacau Di Penang.


Pemuda Umno hari ini menukar dari baju merah ke baju hitam supaya menunjukkan bahawa ramai rakyat yang menyokong demonstrasi haram pengganas baju Merah.

Demontrasi haram mereka langsung tidak ada sebarang provokasi oleh seorang pun penyokong Baju Kuning. Ini menunjukkan peserta baju kuning lebih profesional dalam mengadakan perhimpunan berbanding baju merah umno. Ini menunjukkan juga bila umno buat demontrasi haram tak apa, boleh tapi bila kumpulan lain buat tak boleh salah disisi undang-undang.

Mereka juga digerakkan dari serata negeri yang diketuai oleh Ketua Pemuda Umno Pulau Pinang Rafizal Abdul Rahim berhimpun pekarangan Kompleks Tun Abdul Razak (KOMTAR) sebagai bantahan terhadap Ketua Menteri, Lim Guan Eng.

Pengganas Baju Hitam/Merah ini juga mahu Lim meletak jawatan atau mengambil cuti susulan dua tuduhan rasuah yang dikaitkan dengan pembelian banglonya di Jalan Pinhorn, yang didakwa di bawah nilai pasaran.

Kumpulan pengganas baju hitam ini yang tertera perkataan 'Pemuda Umno Bangkit' itu mula memenuhi kawasan sekitar bangunan yang menempatkan pejabat kerajaan negeri itu kira-kira jam 2 petang selepas berarak dari beberapa lokasi.

Hadir sama adalah Naib Ketua Pemuda Umno, Khairul Azwan Harun atau Azwan GRO.

Kumpulan itu juga mengikrarkan sokongan mereka kepada Perdana Menteri yang paling korup dalam dunia setelah mencuri berbillion wang rakyat iaitu Najib Razak dan terpalit dengan kontroversi penyelewengan dana 1MDB terbesar di dunia.

Pengganas baju hitam umno juga mengugut perserta Bersih iaitu "Di mana ada baju kuning, akan ada baju merah," kata Khairul Azwan Harun atau Azwan GRO

Pihak polis perlu mengambil maklum bahawa tiada perserta baju kuning membuat provokasi semasa pengganas baju hitam/merah berdemontrasi haram di Pulau Pinang.

Jadi rakyat harap pengganas baju Merah dan Hitam tidak perlu membuat provokasi terhadap peserta baju kuning pada perhimpunan besar-besar pada bulan November nanti.

Malaysia adalah negara demokrasi sesiapa sahaja bebas bersuara. - Sungai Rapat Online

Share this :

Previous
Next Post »