Hantu Karak Highway - Jangan Cemas, Ini Apa Yang Anda Perlu Lakukan Ketika Berjumpa Dengan Hantu Tersebut.

Oleh : Ali Abu.
Dajal punya setan
Bulan September lepas den dan omak den poie ke Kelantan krn ado urusan membabitkan akak den. Kluar dari rumah omak den dlm pukul 11 malam. Terpakso balik malam sobab den baru abis kojo pado waktu petang.

Hantu Karak Highway

Diringkaskan cerita, semaso di Karak hiway jam sudah melepasi 12 tongah malam. Omak den dah tidur. Time tu byk lori tongah merempit. Jadi den byk main lane kiri dan bawak slow dlm 80km/jam sambil layan LiteFM. Tibo-tibo ado satu lori 3 tan potong keto den. Potonglah bukan den kisah pun. Eh den perasan ado sesuatu kat sebolah nombor plat lori tersebut. Ya Allah hantu! Den menjerit dlm hati
Ye kek sebolah nombor plat lori itu ado wajah merah yg amat mengerikan. Den bingkas memperlahankan kereta dan cubo bernafas dlm keadaan yg betul. Eh betul ke apo yg den nampak ni? Den bercakap dlm hati. Den cubo baco ayat Qursi. Tibo-tibo den jadi lupo. Den cumo dapek baco Aauzubillah je. Ini mungkin mainan ilusi mato ni dek ponek kojo seharian kot, pujuk hati den. Den poie folo lari tu balik utk bg konfem betulkah apo yg den lihat tadi?
Ya robbi mmg sah muko setan! Trus den potong lori tuh. Kemudian takk berapo lamo selopeh itu ado beberapo kereta memotong keto den dlm keadaan terlalu laju. Sah kau pun nampak muko setan kek lori tu kan? Den terfikir apo jadah ey setan pi duduk kek sebolah nombor plat lori tu? Setan tu dah takdo kojo lain kor? Den amik keputusan utk kembali memperlahankan kenderaan. Biar lori tu potong den balik.
Telahan den topat, lori tu potong den balik. Kali ni den amati sungguh-sungguh wajah setan yg amat menakutkan itu. Ini den high beam kalau kau bereaksi mmg sah kau setan dan jom kito lawan. Mmg kau dijadikan oleh tuhan sbg musuh den. Den bercakap dlm hati. Den pun tak tahu mcm mano den boleh berani ckp mcm gitu. Terimo kasih kpd Tuhan krn bg 'berani' pado saat itu.
Den pun high beam. Ah, takdo pape pun. Mcm tu yor muko ey. Den nak rakam tapi kamera ado kek bonet. Nombor plat lori tu yg den ingat ialah DB..... . Yang tu je yg den ingat arini. Den high beam lagi. Dan lagi. Dan lagi. Dan lagi. Mmg den main high beam je sejak dari saat itu. Den nak bagi drebar lori tu panas hati. Den nak umpan dio berhenti kek Stesen Petronas terakhir sebelum sampai ke Tol Bentong.
Agak-agak nak sampai Stesen Petronas yg dimaksudkan, den potong lori itu dan kemudian sengajo memperlahankan keto den sambil bagi signal ke kiri sbg tando nak masuk ke Stesen Petronas. Den tgk lori tu melajukan kenderaannya dan blah begitu shj. Den sebona ey nak sound drebar lori tu apsal kau dgn sengajo lotak topeng hantu kek sebolah nombor plat lori kau? Den mahukan penjelasan. Adokah kau berniat nak menakutkan para pengguno jalanraya yg lain? Kalau itulah tujuan kau, ianya bukan pekara lawak bai.
Cubo kalau adik pompuan kau dikasut den, dah tontu dio takut yg amat sangat tgk topeng hantu tuh. Mungkin dio menggelabah yg amat sangat lalu hilang kawalan terhadap stereng kenderaannya. Ini boleh mengakibatkan kemalangan jiwa. Dan eksiden ini tak perlu berlaku pun at the first place. Kau punyo kelakar bangang tak laku bro. Orang mcm ni layak ditumbuk muko ey sebelum dibagi salam.
Sampai ke arini omak den tak tahu kejadian yg den alami pado malam itu. Sengajo den buek gitu. Lagipun omak den bukan reti bawak keto. Korang yg reti bawak keto, kalau lalu di Karak hiway, jadikan ini sbg peringatan. Kalau korang terserempak dgn lori cilako itu, pecayolah cakap den bhw apo yg kau nampak itu bukan setan. Tetapi topeng hantu yg boleh diboli kek kodai atau yg dilukis sendiri dgn tujuan mahu menakut-nakutkan korang.

Jom Monetize Aplikasi Anda Dengan StartApp

JualBeli Motor Dan Segala Kelengkapan Permotoran Disini

100Mbps Hanya RM149 Dengan Time Internet

BolehCompare : Portal Perbandingan Perkhidmatan Yang Pertama Di Malaysia

Share this :

Previous
Next Post »