Betul Ke PU Amirul Join Skim MLM Dan Menipu Orang Ramai?

Oleh : Rahmat Ikhsan Mohd Sofyan
PU AMIRUL PENIPU?
Viral seorang lelaki mengaku sebagai PU Amirul dan mengajak pelajar Universiti sekitar terengganu join Afilliate Junction.
1.0) Lelaki ni bukan Pencetus Ummah , Khabarnya Amirul ini mengaku PU kerana ke audition PU musim ke 2 .
1.1) hanya boleh memakai gelaran PU setelah berjaya mengharungi 3 stage ujian(ujian bertulis , ujian lisan dan Ujian Amali) serta melalui kem 5 hari kendalian Astro atau secara automatik menjadi PU jika menjadi Finalis PU .
1.2) Gelaran ini bukan untuk dijaja keuntungan dunia bahkan ialah amanah untuk di tunaikan dan ditanya dihadapan Allah serta sepatutnya kita malu dengan Gelaran ini yang bukan pengiktirafan para Ulama tetapi hanya branding program realiti.

1.3) Menipu menggunakan Gelaran PU boleh dikenakan tindakan undang-undang kerana Branding ini adalah hak milik Astro.
2.0) Affiliate Junction gagal mendapat status patuh syariah kerana menolak nasihat dan model y dicadangkan oleh Ust Dr Zaharuddin.net sebagai panel syariah mereka.
2.1) jika kalian mendengar hujah bahawa model bisnes mereka ini patuh syariah ketahuilah mereka sedang berdusta atas nama agama.

3.0 ) mahasiswa dan mahasiswi jangan menjadi mangsa skim mereka ini , fokus pelajaran dan jika ingin mencari pendapatan sampingan boleh mulakan dengan real bisnes yang menjual barang yang nyata dan jelas haram dan halal .
Saya sedia menarik balik status ini jika ada kesalahan , 'PU 'Amirul boleh hubungi saya di talian 0183724844.
Ini bukan membuka aib tetapi membuka penipuan. Salam Jumaat

Share this :

Previous
Next Post »