Netizens Kritik Pembaca Berita TV3 Seksi Sangat Sampai Nampak Lurah.

"Terlalu seksi dan tidak sesuai," itulah yang dikritik oleh seorang individu di media sosial mengenai pakaian yang dipakai oleh salah seorang pengacara ketika membaca berita tengah malam di TV3.

Menulis di laman facebooknya, Ekyn Rosny berkongsikan beberapa gambar tangkaplayar bagi membuktikan kenyataannya itu.Ekyn turut berkongsikan gambar dan aduannya itu di halaman Facebook TV3 Malaysia supaya perkara itu diambil perhatian.

"Sepuluh kali aku dok zoom benda ni sama ada baju ka memang lurah dia 😒😒 aku ni jenis suka tengok berita tengah malam walaupun bahasa inggeris bangang sikit," katanya memulakan bicara. 

Ekyn turut berharap pihak yang dikritik memakai pakaian yang lebih sopan ketika membaca berita kerana imej itu tidak sesuai untuk dipertontonkan kepada umum.

"Tapi aku rasa tidak sesuai sungguh pemberita baca berita dengan pakaian macam ni. 

Gambar - Ekyn Rosny
Macam ni dipertontonkan dekat rakyat 1 malaysia ka? Pakai yang lebih sopan boleh kot. Erghhhh harap ada yang boleh tegoq tv3 nie suruh pemberita dia jangan terlalu seksa sangat 🤦🏻‍♀️," katanya dalam post berkenaan.

Respon-respon di ruangan komen turut mengiyakan kritikan Ekyn dan berharap agar TV3 memandang serius akan aduan berkenaan. - SoZPress.

Jom Monetize Aplikasi Anda Dengan StartApp

Dimsum : Must watch for Asian drama

Share this :

Previous
Next Post »